ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ

Quality Fruits since 1968

Ο Συνεταιρισμός

Ο Α.Σ. Νέος Αλιάκμων αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς στην Κεντρική Μακεδονία. Από το 1968, όταν και ιδρύθηκε από μία ομάδα παραγωγών, έχει να επιδείξει μια αξιοσημείωτη ανοδική πορεία στον κλάδο παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας φρέσκων φρούτων.

Ο συνεταιρισμός αποτελείται από 630 παραγωγούς-ενεργά μέλη οι οποίοι καλλιεργούν σήμερα περίπου 15.000 στρέμματα γης στην εύφορη κοιλάδα που δημιουργεί ο ποταμός Αλιάκμονας. 

Πάνω από 30 εκατομμύρια κιλά φρούτων συντηρούνται και συσκευάζονται από τον Α.Σ. Νέος Αλιάκμων κάθε χρόνο, με την πλειονότητα τους να εξάγονται σε χώρες τις Ε.Ε. καθώς και σε τρίτες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ τα τελευταία χρόνια και σε νέες αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών του ΑΣ ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ ξεπερνάει τα 12.500.000 €. Επιπλέον, ο συνεταιρισμός συμβάλλει στην στήριξη της κοινότητας, παρέχοντας περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας μόνιμου και εποχικού προσωπικού. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις διαλογητηρίου – συσκευαστηρίου, ψυκτικών θαλάμων, αποθηκευτικών και λοιπών χώρων, οι οποίες διαθέτουν μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Ο Α.Σ. Νέος Αλιάκμων έχει ως κύριο μέλημα του σε κάθε στάδιο παραγωγής, την διασφάλιση ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων που θα φτάσουν στον καταναλωτή, παράλληλα με σεβασμό προς το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

 

Ο συνεταιρισμός έχει εξασφαλίσει την πιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής κατά τα πρότυπα ISO 9001:2000, ISO 22000:2005, IFS, BRC, Sedex και Smeta ενώ επιπλέον εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2.1 2.2 και το πρωτόκολλο GLOBALG.A.P.

Check this out!

Εταιρικό βίντεο

Neos Aliakmon Coop

Οι εγκαταστάσεις μας

Canning Industry

Ο Α.Σ. Νέος Αλιάκμων συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος και με ποσοστό 33% στην συνεταιριστική κοινοπραξία «ΑΛ.Μ.ΜΕ.», η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια κονσερβοποιίας στην Ελλάδα με κύριο αντικείμενο την παραγωγή κομπόστας.
Previous
Next

Πιστοποίηση ποιότητας

Ο Α.Σ. Νέος Αλιάκμων παραμένοντας πιστός στις αξίες του και με υψηλό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές, ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους για την διασφάλιση άριστης ποιότητας φρέσκων προϊόντων.

Μάθετε περισσότερα για τις διαδικασίες και τα πιστοποιητικά διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζει ο Συνεταιρισμός μας.